Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 03:32 - Гошо трола и Алфа светът
Автор: goshotrola Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 388 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 14.03.2012 03:48


Постът е тежък и напоен с метафори и подсмисъл. Като дори мога да кажа, че е по поръчка и е повлиян от Матрицата.  :D













Гошо трола и Алфа Светът

         

Имало едно време един Алфа свят и в него имало само един трол и той се казвал Гошо. Още откакто бил създен Трола Гошо започнал да търси други тролове. Тъй като светът не бил голям, не му отнело много време да осъзнае, че той е единствения трол в целия Алфа свят. Дали добро или за лошо все пак той не бил единственото същество населяващо тази реалност. Основните обитатели на Алфа светът били морковите и киборгите. Поради своите остри различия, двата биологически види поддържали конфронтация още от създаването на Алфа света.

                   Морковите, преобладаващата фракция и биологичен вид в Алфа света, са хуманоиди, които бяха съставени от моркови и съответно с цвят на морков. Като за киборгите те не бяха просто моркови, а живи моркови, тъй като е един типичен морков би трябвало да си стои в земята,а не да се разхождат по нея.  Но морковите не можеха да стоят просто в земята, защото нямаше как да бъдат равно мерно огреени от слънцето. Морковите обичаха да хващат тен, те обичаха да показват на слънце малките си морковски крачета и ръчики, по които нямаше следа от корен, след което се събираха с другите хора-моркови/живи моркови/моркови-мутанти или както там ги наречеш и се хвалиха един на друг, кой колко тен е хванал и кой е станал по-оранжев. Другото основно занимание на морковите бе да се плодят... те най-обичаха да си правят оргии под лъчите на слънцето... две в едно... както обичаха да го наричат. Хем се ебат, хем се пекат.

                   Но един ден тяхните конкуренти за контрол над Алфа света, киборгите решиха, че това е пагубно и затъмниха небето. В първия момент морковите изпаднаха в ужас и реки от морков сок заляха алфа света, но в следващият един хитър морков... останал в света като Алфа морковът създаде соалриума, храм и живителен център за всеки морков. Огромен соалриум център бе изграден в Алфа света, храм на оранжевото и разврата. Две ценности, които киборгите не можеха да разберат.

                   Самите киборги бяха малцина и не се множаха, в интерес на истината си бяха писнали. От създаването на Алфа света те се опитваха да осъществят заложените в тях цели. В началото те бяха много енергични, изградиха план, подходиха безкомпромисно, но глупостта на морковите спираше, а те нямаше как да премахнат, тъй като бяха приели"Споразумение за хумано отношение към живите моркови" без дори да го бяха приемали. То гласеше 1. Не яж моркови 2. Използвай сила срещу морковите само като средство на отбрана.

                               Киборзите, които представяха един телевизор и две ютии, нямаха никакъв избор освен да се съобразят с него. "Тъжно е да живееш в общество, което едиственият телевизор трябва да се съобразява с постоянно множащите се моркови" коментираше Телевизорът всеки път, когато група малки морковчета го замеряха с пръст.  И той като от цяла вечност бяха само трима и няма ше как телевизорът да се чифтоса с ютиите, те приемаха Гошо трола радушна. Докато морковите го преследваха и да го обръснат, след което и да го вакрат в солариум.  Като най-накрая Гошо трола наруши споразумението, което не беше подписвал и не направи мнозина моркови на сок.

 

 

                              "Гошо тролът  и Алфа светът" е история за хората живеещи в стериоти.  За  масата, стигаща до безкрайност в своята глупост и обединена от това. Водена от първия нагони, безкрупулна в осъществяването на целите си. С които се търси едно елементарно задоволяване на нужди, съчетано с евентуално залъгване за постигането на нещо голямо и значимо. От другата страна малка група хора, които са ходили на училище и четат вестници. Част от тях материалисти, други не. Хора, които сякаш са подписали споразумение, което не ми дава право да нагрубят глупака, хора, които стискат зъби  и се опитват да стигнат правомерно до целта.

                               Като между тях ся троловете, хора които искат просто да оцелеят, без да навредят на никого, мечтатели, които искат хем да четат вестник, хем да са се нахранили и толкова.

 

                               Алфа светът е едно голо място е една пръст и по-средата огромен солариум. Ти не може да умираш от глад и да имаш солариум или можеш.  А ютиите и телевизорът можеби са безсмъртни, но без мрежата, са неспособни. За това бъдете щастливи тролове.... или каквото си пожелаете.





Гласувай:
0



1. saadi - Не мисля , че разказът ти е обида към някой , персонално .
14.03.2012 03:47
Той е по-скоро обида към литературата като цяло .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goshotrola
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 83746
Постинги: 28
Коментари: 39
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031